Hyviä riffejä jaossa Riffingin blogissa

Äänikirjanen tuo parhaat riffit käyttöösi

Tiistai 25.9.2012 klo 9:28 - Jaana Kettunen, tuottaja, Riffing Oy


Riffing on julkaissut ensimmäisen äänikirjasen. Taustoitetaanpa, mistä oikein on kysymys.

Tein itse töitä henkilöstöjohtamisen parissa melkein kymmenen vuotta, kunnes vaihdoin pöydän toiselle puolelle, tuotteiden ja palvelujen ostajasta niiden myyjäksi.

Jos olisin urani alusta lähtien toimittanut kaupparatsun virkaa, olisivat näkemykseni ehkä toisenlaisia. On kuitenkin myönnettävä, että vuodet ostajana ja nämä viimeajat myyjänä ovat auttaneet näkemään myynnissä ja toimituksissa aina kolikon molemmat puolet, kummankin osapuolen aseman ja näkemykset.

Jossain vaiheessa alkoi ahdistaa. Kuinka ostaja voi tietää, mikä on hänelle parasta konsulttien ylitarjonnan aikakaudella, kun kaikki tarjoavat asiakaslähtöisiä räätälöitäviä ratkaisuja, kilpailu on paikoin vääristynyt ja hurjia tarinoita kuulee siitä, mitä toimittajien kulissien takana tapahtuu. Ei ihme, että ostaja miettii kaksi kertaa, keiden venkuloiden kanssa laittaa maineensa peliin omalla työpaikallaan. Puhumattakaan siitä, että harvoin toimittajaa edes lykästää ja pääsee puhelu- ja meilitungoksesta läpi ihan oikeaa asiakasta tapaamaan.

Voisiko ostajan riskiä pienentää?

Voisi. Ja siinä kohtaa lähti ajatus äänikirjasista syntymään. Toki ennen tilannetta, jossa ollaan nyt, on tuotantomallia kehitetty ja työstetty eikä kaikki ole ollut aina aivan suoraviivaista, mutta enemmän tai vähemmän vastauksena tuohon kysymykseen, äänikirjaset syntyivät.

Äänikirjanen on ladattava tiedosto. Se on äänite, joka keskittyy tiettyyn aihealueeseen. Monet äänikirjasista tulevat olemaan henkilöstöjohtamiseen liittyviä itseopiskelumateriaaleja. Ne keskittyvät esimerkiksi perehdytyksen, rekrytoinnin, osaamisen kehittämisen, kouluttamisen ja toimintojen tehostamisen parhaisiin käytäntöihin.

Idea on yksinkertainen: kuuntele, opi parhaat käytännöt ja sovella ne omalle työpaikallesi. Enää ei siis tarvitse käyttää aikaa siihen, että googlaa netistä parhaita käytäntöjä, käyttää aikaansa sopivien seulomiseen ja omaksumiseen ja sovittaa niistä työpaikalle sopivimmat.

Nyt paras käytäntö on valikoitu sinulle kompaktiksi paketiksi. Ja jos äänikirjanen kuuluu vielä tyylilajiltaan ns. pistokkaisiin, se sisältää myös soveltamisohjeet: näin sovitat käytännöt omalle työpaikallesi.

Äänikirjasen tarjoama apu työpaikalle täydentyy ilmaisilla dokumenttipohjilla ja eri aihealueiden muistilisoilla, joita voi ladata ilmaiseksi Riffingin sivuilta.

Äänikirjaset ovat parhaimmillaan yksinäisten, vaikka ilman HR:ää olevien esimiesten tai pienten kasvavien yritysten apureina. Niiden avulla saat nopeasti aikaiseksi hyvät HR prosessit tai kehitettyä olemassa olevia toimintatapoja - vaikka karsittua turhia palavereja. Niitä varten ei tarvitse ostaa enää konsultteja. Tällaiset asiat voi hoitaa äänikirjasten avulla itsekin pois alta.

Ostajalle äänikirjanen on riskitön: jos et ole tyytyväinen hankintaasi ja otat meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa ostosta, palautamme rahat ja lähetämme sinulle johtamisen kirjan.

Äänikirjanen-nimi haluttiin erottaa äänikirjasta, jotka ovat huomattavasti pidempiä ja liittyvät erityisesti kirjallisuuden alaan. Äänikirjanen on englanniksi digital booklet, jolla tarkoitetaan digitaalisesti julkaistun musiikin kylkiäisenä tulevaa tarinaa artistista, siihen sisältyviä kuvia ja lyriikoita.

Avainsanat: äänikirjanen, tee se itse, konsultointi, parhaat käytännöt, best practice, osaamisen kehittäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään