Hyviä riffejä jaossa Riffingin blogissa

HR-anarkisti kärttää kannanottoja

Torstai 19.12.2013 klo 13:15 - Jaana Kettunen, tuottaja, Riffing Oy


Kirjoitus kuuluu HR anarkistien blogipostausten sarjaan

Kun minua katsoo silmiin, takaisin katsoo HR-anarkisti. 

En ole karkeasta luonnehdinnasta huolimatta riehujatyyppiä. Päätin vain aiheuttaa liikehdintää Suomessa: HR-ala vaatii sitä.

Perustin epävirallisesti HR-anarkia -liikkeen Suomeen. Nimeä en sentään keksinyt. Se on tuontitavaraa.

Itse katson HR-alaa vähän sisältä, nykyään enemmän ulkoa päin. Olen konsultti, keikkamuusikko kai paremmin, sillä asiakkaiden ihmeellisessä maailmassa seikkailu tuntuu soittamiselta, säveltämiseltä ja sovittamiselta. "Tehdään yhdessä hyvä biisi, juuri teidän orkesterillenne parhaiten sopiva".

Orkesterin jäsenenä ja keikoilla olen kokenut ja näen edelleen alalla jähmeää ja ulkokultaista toimintaa, joka sotii maalaisjärkeäni vastaan.

HR-anarkia on valmis muuttamaan kaiken. Mutta miten? Miltä tilanne näyttää eri puolilta katsottuna? Sitä minä en yksin tiedä.

Liike tarvitsee ihmisten ääniä. Soraääniä. Huutelua etu- ja takarivistä. Kyseenalaistavia kannanottoja. Siksi käynnistettiin HRBlogMob-blogikirjoitusten sarja. Liike saa elämän sen myötä, sillä sarjan tuottamiseen osallistuu erilaisia kirjoittajia. Mikä minä olen saarnaamaan tietäväisenä, kun näkemyksiä pystyvät mainiosti kertomaan muut anarkisteiksi tunnustautuvat ihmiset elämän eri alueilta. Kriteerinä on, että omaa HR:stä jotain sanottavaa.

Mutta jos itse seison siis kynnyksen molemmilla puolin, en näe kaikkea. Haluan näkemyksiä alan ulkopuolelta. Mikä HR-alassa on mielestäsi kieroonkasvanutta, Jaakko Koivula? Miten kaukaa alaa katsot? Oletko edes niin ulkopuolella kuin sanot olevasi?

HRBlogMob jatkuu seuraavaksi Jaakon blogissa.

Avainsanat: HR-anarkia, HRBlogMob


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään