Hyviä riffejä jaossa Riffingin blogissa

Hurraa! Henkilöstötoiminnolla on merkitystä businekselle

Tiistai 10.9.2013 klo 10:55 - Jaana Kettunen, tuottaja, Riffing Oy


Henkilöstöhallinnon ja -johtamisen kuolemansynti on irrallisuus. Erillisyys nimenomaan liiketoiminnasta. Henkilöstötoimien vaikutus nähdään yleensä vain palkkamenoina tuloslaskelmassa, sairauspoissaoloprosenttina ja tyytyväisyyden tasona.

Väitöskirjatutkimuksen tekijä Markus Vattulainen pääsi kuitenkin yllättämään ja on tekemässä palvelusta henkilöstötyöläisille. Hän on data-analyytikko ja työstää parhaillaan tutkimusta eri yrityksissä liiketoiminnan riippuvuuksista. Hän selvittää yrityksen yksilöllisestä tilanteesta lähtien, miten erilaiset tekijät (talous, asiakas, prosessit, henkilöstö) ovat yhteydessä liikevaihtoon ja kannattavuuteen. Lähdedata on sitä metriikkaa, jota kukin yritys on luontevasti muutenkin kerännyt.

Henkilöstöjohtamisen näkökulmasta erityisen mielenkiintoista Markuksen tutkimuksessa on se, että hän on selvittänyt yrityskohtaisesti ja kvantitatiivisesti esimerkiksi 

  • kompetenssien vaikutusta myyntitulokseen 
  • henkilöstötekijöiden vaikutusta prosessien tehokkuuteen
  • optimaalista rekrytointiprofiilia ja tehokkuuden kehittymistä rekrytoinnin jälkeen

Yhdessä Markuksen tutkimassa kohteessa oli käytössä laatimamme osaamismatriisi, jonka tarjoamaa numeerista dataa Markus oli hyödyntänyt. Hän selvitti mm. eri osaamislajien vaikutuksia myyntitulokseen. 

Henkilöstötoiminnon kanssa töitä tehneelle ja siellä pääasiassa kvalitatiivisiin mittareihin tottuneelle tämä oli luonnollisesti meillekin arvokas löytö.

"Kvantitatiivinen osaamismatriisi on erinomainen lähtökohta analyyseille. Tutkimuksessa on vielä tilaa tähän näkökulmaan liittyville caseyrityksille", sanoo Markus Vattulainen.

Lue aiheeseen liittyvä case-kuvaus

Avainsanat: osaamisen kehittäminen, osaamiskartoitus, parhaat käytännöt, suorituksen johtaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään